2016 m. liepos 10 d., sekmadienis

Varškiniai kniedliai arba kukuliai su uogomis

Pasidaviau ir aš šiuo metu vyraujančiai kniedlių madai, susigundžiusi padaryti sekmadienio pusryčius - pasirinkau šiuos kniedlius ir likau maloniai nustebinta, skonis tikrai labai geras, pasidaro labai greitai, kol kas tik pliusai :) ateityje būtinai gaminsiu. O žiemai paliksiu egzotinių vaisių įdarus, o dabar :

Ingredientai:
  • 250g varškės (naudojau liesą);
  • 1 kiaušinis;
  • 3/4 stiklinės miltų (stiklinė 250 ml.);
  • žiupsnelis druskos;
  • 2 šaukštai kambario temperatūros sviesto;
  • braškių, šilauogių, vyšnių, mėlynių ar kitų uogų.
Eiga:

Varškę ištrinkite su kiaušiniu, suberkite miltus ir druską, pabaigoje įmaišyti kambario temperatūros sviestą ir  užminkykite minkštą tešlą. Miltais pabarstytomis rankomis formuoti rutuliukus (dydis priklauso nuo vaisių ar uogų, kuriomis įdarysite), suplokite tarp rankų tarsi bandelę, į vidurį įdėkite uogą ar vaisių (jei vaisius didelis - jo puselę), užlipdykite kraštelius ir suformuokite rutuliuką.
Virkite pasūdytame vandenyje apie 10 minučių. 
Patiekite su grietine arba jogurtu, pabarstę ruduoju cukrumi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą