2016 m. liepos 1 d., penktadienis

Ravioli su citrininiu šparagų padažu

Labai mėgstu koldūnus, visai nesenai išmokau juos užraityti taip , kaip reikia. O visą gyvenimą rodėsi, kad tai misija neįmanoma, o pasirodo reikia tik kantrybės ir pasiryžimo :).
Šį kartą pasirinkau greitąją šio patiekalo versiją: pirkau šaldytus raviolius su špinatais ir varške, nors šiam patiekalui geriausia naudoti tortellini ar raviolius su sūriu, bet, jau vėlu ir niekas gaišti laiko nenorėjo. O iš patieklas gana "daržovinis" ir gal netgi "liesas"(??).

Ingredientai:

  • puse ar visa pakuotė ravioli ar tortellini;
  • trečdalio citrinos sulčių;
  • 12-15 šparagų stiebų;
  • 1 a.š. aliejaus, naudojau kokosų;
  • 1 puodelis pieno 2 proc.;
  • 1 v.š. kukurūzų krakmolo;
  • nemaža skiltelė česnako;
  • tarkuoto kieto sūrio;
  • druskos, pipirų.

Eiga:

Nedideliame dubenėlyje sumaišyti kukurūzų krakmolą ir pieną, atidėti.
Užvirti vandenį ravioliams ir juos išvirti.
Tuo metu, kol verda ravioliai susmulkinti šparagus ir juos pakepti apie 3 min. keptuvėje su aliejumi. Įdėti supjaustytą česnako skilelę ir viską kartu pakepti apie 1 min. Galiausiai lėtai supilti ⅓ pieno mišinio į puodą, nuolat plakti. Tegul užverda ir šiek tiek sutirštėja. Paskui vis dapilti pieno ir krakmolo mišinį, kol padažas taps tirštas ir pradės kunkuliuoti.
Į padažą išspausti citrinų sulčių ir tarkuoto kieto sūrio, gerai išmaišyti ir luktelėti kol sūris išsilydys. Pabarstyti druska ir pipirais ir išmaišyti.
Išvirtus raviolius nusausinti ir suberti į padažą, viską išmaišyti. Patiekimui viršų pabarstyti trupučiu tarkuoto  sūrio arba citrinų žievelėmis..

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą